Hetaste Armani klockor för män 2022

Armani är ett av de mest populära och omtalade modemärkena för män, och det finns goda anledningar för det. De har sedan starten 1975 tillhandahållit sina kläder och accessoarer till modeikoner, kungligheter och filmstjärnor. Än idag är de välrenommerade för sin höga kvalitet, och även om deras främsta styrka fortfarande är kostymer så är deras klockor faktiskt förvånansvärt bra.

För att nå ut till flera målgrupper och renodla produktlinjerna så har Armani skapat flera olika varumärken, där Emporio Armani, Armani Jeans och Armani Exchange förmodligen är de mest kända. Kostymmärket, som är det ursprungliga, heter Giorgi Armani och producerar fortfarande i princip bara kostymer. Det främsta av Armanis andra varumärken är Emporio Armani, både i prestige och kvalitet, som riktar sig till samma målgrupp som Giorgio Armani, fast ämnade för livet utanför kontoret. 

EA är därmed det andra i rang av deras många varumärken, medan Armani Exchange (även kallat AV) riktar sig mot en yngre publik. Båda märken producerar klockor, vilket Armanis andra märken inte gör. Eftersom Armani själva inte bygger själva klockorna så finns det inte nödvändigtvis någon skillnad i kvalitet, men däremot är prestigen i Emporio Armani betydligt högre än i Armani Exchange. Båda märken har kollektioner som överlappar prismässigt, så det går inte att säga att endera är billigare eller bättre.

Den som producerar Armanis klockor är Fossil, ett företag som i cirka 50 år har byggt bra och pålitliga klockor. Armani designar och Fossil bygger, vilket ger dig som kund det bästa av båda världar. På utsidan så har du Armanis stilrena design, prestigefulla namn, och på insidan kvaliteten som bara kan komma från en erfaren klocktillverkare. Utöver Armani så arbetar Fossil också med bland annat Hugo Boss, med samma typ av samarbete – Hugo designar och Fossil bygger.

Pilotklockan som får din stil att flyga högre

Aviator Automatic är en automatisk, mekanisk klocka som tillhör Emporio Armani-kollektionen höst och vinter 2021. Mekaniska klockor är relativt nya i Armanis utbud och associeras främst med Schweiziska (och betydligt dyrare) märken som Rolex eller TAG Heuer. Till skillnad från batteridrivna kvarts-klockor så har de mekaniska urverken en betydligt högre prestige, trots att de tekniskt sett håller tiden mindre bra än kvarts, och service kostar lite mer. Å andra sidan så behöver en kvarts-klocka byta batteri ungefär vartannat år medan en mekanisk klocka kan gå i 5-10 år utan service.

De flesta mekaniska klockor ser ut precis som kvarts-klockor, men med Aviator Automatic så har Armani haft den goda smaken att visa upp lite av urverket genom urtavlan. Det ger därmed inte bara en snygg design utan gör också att omgivningen ser att klockan är mekanisk. Att den är automatisk betyder att den drar upp sig själv genom rörelseenergin som uppstår när du rör på armen, till exempel när du går.

Fördelar: Kräver inget batteribyte, modern design och mekaniskt urverk är tidlöst.

Nackdelar: Högre servicekostnad

Den ultimata designerklockan för färgstarka personligheter

Matteo är en ny serie från Emporio Armani som är en riktig kameleont, bokstavligt talat. Med stark kontrast mellan extrem minimalism och uppseendeväckande färger så lämnar den ingen oberörd, men den är inte för vem som helst. Det gäller att man kan bära upp med med en matchande färgstark personlighet och självförtroende. 

Klockan och armbandet är tillverkat i aluminum, vilket möjliggör att den kan ha de häftiga färgerna. Eftersom aluminium är mycket lättare än stål så blir också klockan riktigt lätt att bära på handleden. Matteo finns utöver grön färg också i rött, gult och blått.

Fördelar: Batteridriven, så håller tiden bra och har låg servicekostnad. Är nog vattentät för att klara av regn och svett.

Nackdelar: Kan vara svår att matcha med vissa klädval och outfits.

Det mångsidiga valet som passar både till fest och på kontoret

Giovanni är en diskret, elegant och traditionell klocka vars design påminner om så kallade dressklockor (klockor som man bär till kostym) från Schweiziska legendarer som Longines, Tissot eller Oris. Själva boetten och armbandet är i polerat rostfritt stål och utan uppseendeväckande detaljer, med en passande uppklädd krona på sidan. Den blåa urtavlan skiftar nyans beroende på hur ljuset träffar den och index-markeringarna som visar varje heltimme låter dig snabbt och enkelt se vad klockan är utan att göra urtavlan plottrig.

Klockan mäter 43 millimeter i diameter så den är definitivt inte liten på armleden, men den är tunnare än genomsnittet. Det gör att den enkelt kan glida in under en skjorta, vilket många större klockor har svårt för.

Fördelar: Mångsidig klocka som passar i alla omständigheter. Vattentät nog för att klara daglig användning såsom regn och svett.

Nackdelar: Saknar lysmassa vilket gör visarna och index-markörerna svårare att se på natten.