Bygg ditt eget armband med berlocker

Berlocker är smycken som man fäster i andra smycken, i till exempel ett armband. Traditionellt har det varit romantiska eller religiösa symboler, som änglar och hjärtan, men det är också vanligt med berlocker i form av stjärntecken eller med månadsstenar. Som med så mycket annat inom mode och accessoarer har det under senaste tiden blivit mer populärt med mer ovanliga smycken, eftersom man då kan både se snygg ut och samtidigt uttrycka sin personliga stil.

Med rätt berlock kan du enkelt och billigt lyfta looken på ett armband som du redan har, men det går också bra att köpa en berlock och ett passande armband separat. Det finns förstås också armband som kommer med berlocker, men i de flesta fall kan man både spara pengar och få ett bättre resultat om man köper båda delarna separat och kombinerar dom själva. Därmed kan man skapa sitt alldeles unika armband, och vill man senare ta det ett steg längre kan man enkelt byta ut (eller fylla på) med andra berlocker.

Här är våra favoriter för den här säsongen. Vi har valt ut de som vi tycker ger mest värde för pengarna bland de berlocker som är mest trendiga och populära hos de största butikerna i Sverige.

Klassikern: Hjärta i guld

Den här fina berlocken är gjord i äkta guld med 9 karats renhet. Hjärtat är en klassisk och traditionell symbol för berlocker, men just den här har en lite mer nyskapande utformning som gör att det sticker ut lite extra på nära håll, samtidigt som det inte är skrikigt.

Fördelar: Traditionellt motiv men modern design. Lågt pris för äkta guld.

Nackdelar: Dyrare än berlocker i silver på grund av det mer exklusiva materialet.

För dig som gillar bling (men inte gillar att betala mer än nödvändigt)

Den här berlocken är riktigt läckert, och de vackra stenarna av kubisk zirkonia ger hela smycket ett riktigt exklusiv utseende. I kombination med äkta guld så är detta sammantaget en berlock som ser otroligt dyr och lyxig ut, utan att för den skull ropa “se mig” som många kan göra. Designen gör så att den här berlocken fungerar lika bra i en gymnasieskola som på ett kontor eller en galamiddag.

Fördelar: Stilren design som passar i alla sammanhang. Ser mycket dyrare ut än vad den faktiskt är.

Nackdelar: Kan möjligen vara svår att kombinera med vissa klädstilar, särskilt för yngre.

Det lekfulla alternativet som funkar i alla åldrar

Vi har nog aldrig hört talas om någon som inte tycker om delfiner, och på en berlock blir det en lite rolig och lekfull touch som gör att det sticker ut. Många smycken med djur kan lätt se något barnsliga ut men det är inte ett problem med den här varianten. Hela 18 karats renhet på guldet ger dessutom ett djup i färgen som gör att den ser mer mogen ut, vilket väger upp och balanserar ut motivet.

Fördelar: Passar alla åldrar utan att se överdrivet vuxet eller barnsligt ut.

Nackdelar: Det är svårt att hitta nackdelar med delfiner.

Bästa berlocken för minimalister

Det här är en riktigt intressant berlock, eftersom den är både otroligt minimalistisk och diskret, samtidigt som den har ett fenomenalt detaljarbete. Kort sagt, på lite håll så sticker den definitivt inte ut (snarare tvärtom) men på närmare håll så lyfter looken av de fina detaljerna, inte minst stenen av kubisk zirkonia. Den här designen hade inte funkat lika bra med guld, och silver gör dessutom att priset blir riktigt bra.

Fördelar: Diskret på avstånd men detaljerad på nära håll. Äkta silver (sterling 925).

Nackdelar: Stenen av kubisk zirkonia kan teoretiskt på andra föremål om du bär den på ett armband.