Billiga förlovningsringar: Bästa valen för alla prisklasser 2022

Förlovningsringar är den typ av ringar som är mest populära och ständigt eftertraktade. Som kuriosa så är det faktiskt fler som köper förlovningsringar än vigselringar i Sverige och trenden går allt mer mot att förlovningen på många sätt är viktigare än vigseln i moderna förhållanden. Oavsett var du står i den frågan så är en förlovning en speciell och stor händelse som bör förevigas med en riktigt fin ring för båda parter.

Det betyder inte nödvändigtvis att du behöver spendera riktigt stora pengar på ringarna. Det går faktiskt att hitta billiga förlovningsringar som håller bra kvalitet, men samtidigt bör du inte heller sikta för lågt med din budget. En förlovningsring är trots allt en ring som du kommer bära under lång tid framöver. Då kan det vara bättre att lägga en eller ett par tusenlappar mer nu för att slippa ångra dig i flera år framåt, även om ringen är relativt billig.

Valet av förlovningsringar handlar inte bara om pris utan också om design och materialval. Det behöver inte bara passa din (och din partners) stil just nu utan även över längre tid, och detsamma gäller för övriga livsstilsfaktorer. Om du till exempel gillar att vara ute i skog och mark kanske en stor sten som sticker ut från fingret och därmed kan fastna på saker är en mer opraktisk idé än en plattare ring.

Budgetvalet: Förlovningsringar i äkta silver

Det finns billigt och så finns det riktigt billigt. Det sistnämnda är oftast inte att rekommendera, för du sparar bara ett par hundralappar, men får betydligt lägre kvalitet. Schalins är ett märke som erbjuder det förstnämnda – billiga förlovningsringar, men hög kvalitet. De har ett stort utbud av designer och storlekar som är prisvärda utan att för den skull ha snålat in på byggkvalitet. Istället har de pressat ner priserna genom att hålla designen renodlad och materialet till äkta silver, som är betydligt billigare än guld och andra ädelmetaller. Ringarna kostar i genomsnitt från 500 till 1000 kr, beroende på modell och storlek, vilket är vad man får anse som lågbudget för ringar i äkta material.

Den här kollektionen är klassiska och minimalistiska förlovningsringar som bara kostar några hundralappar, men ser ut som att de är betydligt dyrare än så. Schalins har dessutom, i samma prisklass, ringar som är lite mer utsmyckade, för en lite mer exklusiv och feminin look. Det går dessutom utmärkt att kombinera en enklare ring, som den ovan, för mannen med en lite mer dekorerad ring för kvinnan, som den här nedanför, så båda parter blir nöjda. Givetvis kan man också ha två exemplar av endera, men generellt brukar män föredra förlovningsringar som är mindre utsmyckade och vice versa. Så länge som båda ringar går i ungefär samma stil vad gäller material och färg så passar de ändå bra ihop.

Mellanprisklass: Förlovningsringar i guld

Guld är en metall så ädel och klassisk som det bara går, men guldringar är också av samma anledning alldeles för dyra för många. Ett smart sätt att få ner priset men ändå få riktigt fina förlovningsringar i äkta guld är att titta på ringar med lägre renhet. Du har säkert hört “18 karat” (18K) nämnas många gånger, och karat betyder i sammanhanget hur rent guldet är. Guld är aldrig 100% rent och ju renare det är, desto dyrare blir det. Genom att välja guld med en lägre renhet, eller karat, så pressar du ner priset samtidigt som du får flera riktigt bra alternativ att välja på.

Du kan enkelt hitta billiga ringar med 9, 12 eller 14 karat istället för 18 och högre, och prisskillnaden är stor. En guldring på 9K från ett märke med hög kvalitet ligger prismässigt bara runt några tusenlappar, medan du kan behöva betala ända uppemot 5-10 000 kr för en märkesring i 18K. Den enda påtagliga skillnaden är att guldet har en lite annorlunda gulfärg, men det är något som många inte ens märker eller tänker på.

Premium: Story of Love – det kompromisslösa valet

Vi erkänner – det här är så långt från “billiga förlovningsringar” som man kan komma. Det finns inget billigt med Story of Love. Men när det kommer till prisvärde så är de oslagbara, så sett i förhållande till vad du får för pengarna så är de faktiskt att anse som billiga. De är ett märke som är erkända för hög kvalitet och stilrena, klassiska designer. Namnet låter förvisso lite modernt, men deras produkter är väldigt tidlösa. Deras diamantringar i 18 karats guld finns i många olika storlekar och både med vitt och gulguld. Om ni är ute efter en diskret men omisskännlig symbol för er kärlek, och inte är begränsade av en viss budget, så är detta helt klart det ultimata valet.

Fördelar: Stilren design, klassisk men modern. Fungerar i alla omständigheter, från enklare middagsbjudningar i hemmet till en bal på slottet.

Nackdelar: Något dyrare än genomsnittet. Har inte de trendigaste designerna.